Blogger Templates

::ready for take..camera roll..action!!::

Saturday, 19 May 2012

:: jangan carik pasal :)) ::

        assalamualaikum dan tegahari :)) weeee dah nmenye cuti dan dok kat umah ni...makan xbenti aje.. mulut asik menyumbat segala makanan yg bole... :(( gemokkk la saye nanti =.=''
         oke..entri kali ni..under jangan carik pasal..haha tahu ke maksud seseorang bila mereka cakap bende ni? jujur cakap..bile saye laa yang ucapkan bende ni..i meant it..no doubt.. fahamilah mereka bila mereka cakap bende ni.. sebab bila ayat ni terkeluar dari mulut seseorang itu... ini bermakna anda telah melebihi batas dan limit dia untuk bersabar dengan karenah anda.. perlu diakui.. sikap manusia..kadang-kadang penat nak ikut.. kadang-kadang melampau..kadang-kadang cam mintak sepak je.. tapi itulah sebabnya manusia itu dijadikan sebagai manusia.. mereka akan jadi ujian dan akan diuji antara satu sama lain..
       mungkin..niat untuk bergurau...mungkin juga anda nak stand kan pendapat anda... tapi.. anda kena faham.. jika anda mempunyai pendapat..tak bermakna orng tu tade pendapat juga... jika anda nak bergurau..anda salah tempat dan masa.. tak boleh je terus-terusan mengatakan apa yang anda buat adalah tepat dan menguar-uarkan hal tersebut semata-mata meraih sokongan orang lain dan betapa nak menunjukkan bahawa mangsa tu salah yang sangat-sangat..maka logik laa kalau mangsa tu cakap "jangan carik pasal" " saya bersabar selagi boleh...jangan cuba naikkan kemarahan saya" cuba dan renung apa yang anda buat..apa yang anda fikir..tak salah untuk berunding >.<cuba letakkan diri anda di tempat dia... kenapa dia wat cmtu... faham laa skit :)
_hurmm.. saya ta rase nak marah kat awak..tapi betul la ni..jangan carik pasal dengan saya_ sebabnye kan...
sebabnye seyezli...saya memang tahu the 28 dangerous words demmmm :)) hahaha

No comments:

Post a Comment